Řepné carpaccio

Ingredience

  • 1 střední řepa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa 
  • 3 vlašské ořechy
  • Špetka tymiánu
  • Sůl a pepř

Postup

Řepa je velkým zdrojem draslíku, kyseliny listové a vitaminu C a zároveň u nás velmi dobře dostupnou surovinou. Připravte se tak na podzimní počasí, obrňte se před chřipkou a nachystejte si řepné carpaccio. Nejdelší fází tohoto receptu je vaření řepy. Řepu vaříme neloupanou v hrnci s vodou do změknutí (zhruba hodinu – podle velikosti řepy). Měkkost řepy můžeme vyzkoušet nožem jako u brambor, ale je lepší píchat nožem co nejméně, aby nám zbytečně nevytékala zdravá řepná šťáva do vody. Po uvaření necháme řepu vychladnout a poté krájíme na tenké plátky. Mezitím smícháme ocet s olejem a tymiánem. Řepu vyskládáme na talíř, zalijeme připravenou zálivkou, osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájené vlašské ořechy.

Tip: Pokud nechcete čekat na uvaření řepy, můžete vyzkoušet i carpaccio z najemno nakrájené syrové řepy. Já osobně ji mám radši než vařenou. A jak s chřipkou zápasíte vy? Máte oblíbené recepty z řepy? Podělte se s námi.

Řepné carpaccio

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>