Ovesno-kokosové sušenky

Ingredience

Ovesné sušenky bez pšenice
  • (Na 2 plechy sušenek)
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • ¼ hrnku sezamového semínka
  • Špetka soli
  • ½ lžičky jedlé soli
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 3 vejce
  • 5 lžic medu
  • 2,5 dcl vody

Na ozdobení

  • Plátky mandlí/dýňová semínka/ slunečnicová semínka/oříšky

Něco navíc

  • Jablečná povidla, dětská přesnídávka, marmeláda

 

Při nákupu ovesných vloček doporučuji zkontrolovat složení, do některých se totiž přidává pšeničná vláknina. Kupujeme ty, které obsahují  100% ovesných vloček.

Postup

Nejdříve si rozpustíme olej nebo máslo. Sypké přísady smícháme a zvlášť vyšleháme vejce s medem, potom vše spojíme a postupně přiléváme vodu, aby vznikla pevná hmota, která drží pohromadě. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou na něm tvarujeme z těsta sušenky asi půl cm vysoké. Můžeme dozdobit semínky a oříšky dle vlastního výběru. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 180° do růžova. Délka pečení závisí na velikosti sušenek.

Recept na těsto je základní, dá se vylepšit například neslazenými jablečnými povidly. Pokud vyloženě nehlídáme kalorie, přidáme dětskou přesnídávku. V tom případě vynecháme vodu ze základního receptu, bude nám stačit 0,5 dcl max., protože přesnídávka pomůže ostatní ingredience spojit. Já někdy do těsta přidávám i domácí malinovou marmeládu nebo jí podávám už k hotovým sušenkám. Sušenky jsou dobré k snídani i svačině do práce a na cesty. 

Zpět na svačiny

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>