Švestková jáhlová kaše

Veselá švestková kašička nejen pro děti. Doporučujeme k snídani. 

IngredienceJáhelná kaše

  • (2 porce)
  • ½ hrnku jáhel
  • 1 ½ hrnku mléka dle vlastního výběru
  • Švestky čerstvé nebo povařené sušené
  • 1 lžička mleté škořice
  • 4 lžíce švestkového sirupu
  • Špetka soli

Postup

Jáhly dáme do síta a alespoň dvakrát přelijeme vařící vodou, abychom odstranili hořkost. Spařené jáhly vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou. Průběžně mícháme. Mezitím necháme tak na 7 minut povařit sušené švestky. Zbylou vodu můžeme použít k naředění kašičky. Povařené sušené švestky chutnají jako kompotované.  Kaši na závěr osladíme švestkovým sirupem, přisypeme skořici a podáváme se švestkami.

Tip: zkustě uvařit jáhly v domácím kokosovém mléce

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>