Tofu polévka-vývar na asijský způsob

Ingredience

  • 6 kuřecích křídelTofu polévka
  • 1 pórek
  • 1 petržel
  • 30g celeru
  • 150g přírodního tofu
  • ¼ hrnku hrášku
  • 1 ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ¼ lžičky kardamonu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • Špetka chilli prášku
  • Sůl, pepř

Postup

Kuřecí křídla omyjeme a uvaříme v 1¼ litru vody, necháme vychladnout a potom obereme maso z kostí. Nakrájíme celer, petržel, tofu na kostičky a pórek na kolečka. Vložíme do vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Polévku okořeníme, měla by být pikantnější. Ke konci přidáme ještě hrášek a kuřecí maso a necháme prohřát.  Během vaření přilijeme vodu, pokud je potřeba. Tato polévka má být ale spíš hustší. Směs koření dodá kuřecímu vývaru „asijský nádech“, který je příhodný pro tofu pocházející původně z Číny.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné otázky.

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>