Hustá mungo polévka

Neboli zdravější forma hrstkové polévky, ve které samozřejmě chybí jíška z mouky. Luštěninové polévky se velice dobře zahušťují červenou čočkou. Červená čočka je na chuť jemnější, nemusí se předem namáčet a je rychleji uvařená než klasická hnědá čočka. Pro své užitečné vlastnosti nemůže v tomto receptu chybět.

Hustá mungo polévka

Ingredience

  • ½ hrnku fazolek mungo
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 velká brambora
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • ½ hrnku mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek – já použila libeček
  • Himalájská sůl, mletý pepř dle chuti
  • 1 ½ litru zeleninového vývaru nebo vody

Postup

Mungo fazolky namočíme na dvě hodiny do čisté vody. (Pokud nestíháte fazolky namočit, vařte mungo déle než ostatní suroviny. Stačí je tak 5 minut vařit samotné a pak přidat zbylé ingredience.) Oloupanou bramboru a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.  Začneme vařit fazolky, buď jen ve vodě nebo ve vývaru nebo můžeme přidat bezlepkový zeleninový bujón (Wurzl, Bioline – k sehnání v Country lifu). K fazolkám přidáme červenou čočku, bramboru a řapíkatý celer. Vaříme do změknutí, asi 15 minut. Ke konci případně dosolíme, opepříme, přidáme mražený hrášek a necháme ho chviličku prohřát. Polévku ochutíme stroužky prolisovaného česneku a vmícháme čerstvý libeček. Polévka by měla být hustá, konzistenci ovšem volíme dle sebe. 

Petra

Zpět na polévky

 

Diskusní téma: Hustá mungo polévka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>