Špenátové ravioli

Bezpšničné ravioli z cukety. Další výborný recept z této všestraně využitelné zeleniny.

Ingredience (2 porce)Špenátové ravioli

  • 2 malé cukety
  • 250g listového špenátu, může být mražený
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř
  • ¼ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 4 rajčata nakrájené na plátky
  • 1 mozzarella

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a špetkou soli. Nesolíme moc, protože parmazán špenát ještě dochutí. Špenát necháme zchladnout.

Z cukety podélně odkrajujeme proužky pomocí škrabky na brambory. Lépe se takto porcují menší cukety. Dva plátky cukety složíme do tvaru kříže, doprostřed dáme lžíci špenátu a posypeme parmazánem. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioli.

Cuketové ravioli

Ravioli vyskládáme do zapékací formy, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Pečeme 25 minut na 190°. 

Špenátové ravioli

Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu.

Náplň raviol je volitelná. Můžete je zkusit zapéct s mletým masem a rajčaty nebo se šunkou, houbami, ricottou a zeleninou…. Jaká je vaše oblíbená náplň do raviol?

Zpět

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>