Pizza z hrašky

Jednoduché bezpšeničné, bezlepkové a bezvaječné těsto, které lépe drží pohromadě díky hrašce. Hraška je česká mouka vyráběná z loupaného hrášku. Používá se na zahušťování, k přípravě těstíček, omáček a na obalování.

Pizza z hrašky

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového semínka
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce psylia
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • 5 lžic hladké pohankové mouky
  • 3 lžíce hrašky (na zahušťování)
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku vody
  • +volitelná obloha na pizzu: například: 2 lžíce rajčatové omáčky s bazalkou, plátky parmské šunky, hrst čerstvé bazalky, plátky mozzarelly (100g)

Postup

Semínka rozmixujeme/rozemeleme a smícháme s ostatními sypkými přísadami. Pak postupně přiléváme vodu a vytvoříme husté lepivé těsto. Pomocí lžíce vytvarujeme na pečícím papíru tenký základ pro pizzu. Dáme péct do trouby na 7 minut při 175°.

Pizza z hrašky

 

Těsto vyndáme z trouby a obložíme zvolenými ingrediencemi.

Pizza z hrašky Pizza z hrašky

Pizzu znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 7 minut. Dobrou chuť.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>