Krůtí řízečky v parmazánovém těstíčku s rajčatovým dipem

Ingredience (2 porce)Obalování bez mouky

Řízečky

  • 2 krůtí prsní řízky – rozčtvrcené
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř
  • Olej smažení

Příloha: zelené fazolky s mandlemi

  • Zelené fazolky (2 hrsti na jednu porci)
  • 1 lžíce mandlových lupínku na porci
  • ½ lžíce másla
  • Špetka soli, pepře

Rajčatový dip

  • 1 velké rajče
  • Hrstka lístků čerstvé bazalky
  • Špetka soli
  • Špetka mletého chilli
  • Mletý pepř dle chuti

Postup

Rajčatový dip připravíme jednoduše, nakrájené rajče a zbylé přísady dáme do mixéru a rozmixujeme. Dip je jednoduchý, rychlý a svěží. Dobrá je i varianta se lžící zakysané smetany. Stejně tak příprava přílohy není nijak náročná. Na másle podusíme zelené fazolky. Pokud máme fazolky čerstvé a ne mražené, tak je asi 20 minut povaříme, pak je postup stejný. K fazolkám přidáme mandlové lupínky, sůl, pepř a na pár minut lehce osmahneme.

Potom spojíme rozšlehaná vejce a strouhaný parmazán a připravíme si tak těstíčko na obalování řízků. Řízečky omyjeme, lehce osolíme a opepříme. Parmazán je v těstíčku dost výrazný, solíme raději málo. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v kokosové mouce, nakonec v připraveném těstíčku, kterým nešetříme a rovnou pokládáme na pánev a opékáme z obou stran do zlatova. Po osmažení vysajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme s rajčatovým dipem a zelenými fazolkami s mandlovými lupínky.

Zpět na hlavní jídla

Komentář

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>