Bramborový burger

Ingredience (2 porce)

  • 4 střední brambory
  • 1 rajče
  • 4 plátky slaniny
  • 4 plátky sýra
  • Sůl a pepř

Dip

  • ½ kelímku zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • ½ hrsti čerstvé petrželky

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, plátky slaniny opečeme do křupava. Mezitím si můžeme připravit dip. Petrželku nasekáme nadrobno, česnek nastrouháme najemno nebo prolisujeme a obojí utřeme se zakysanou smetanou.  Na konec ještě osolíme a opepříme podle chuti. Uvařené brambory podélně rozkrojíme, na spodní díl klademe rajče, sýr a slaninu a přikryjeme vrchním dílem brambory. Konzumujeme s česnekovo – petrželovým dipem, kterým můžeme potřít i oba díly brambory. Bramborové burgery seshora osolíme a opepříme.  Náplň můžeme různě měnit podle chutí, výborná je kombinace čerstvé zeleniny, brambor a balkánského sýra nebo rukoly a ovčího sýra. A co vy? Vyzkoušejte bramborové burgery a napište nám vaši oblíbenou kombinaci potravin.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>