Řepné carpaccio
Ingredience
- 1 střední řepa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 vlašské ořechy
- Špetka tymiánu
- Sůl a pepř
Postup
Řepa je velkým zdrojem draslíku, kyseliny listové a vitaminu C a zároveň u nás velmi dobře dostupnou surovinou. Připravte se tak na podzimní počasí, obrňte se před chřipkou a nachystejte si řepné carpaccio. Nejdelší fází tohoto receptu je vaření řepy. Řepu vaříme neloupanou v hrnci s vodou do změknutí (zhruba hodinu – podle velikosti řepy). Měkkost řepy můžeme vyzkoušet nožem jako u brambor, ale je lepší píchat nožem co nejméně, aby nám zbytečně nevytékala zdravá řepná šťáva do vody. Po uvaření necháme řepu vychladnout a poté krájíme na tenké plátky. Mezitím smícháme ocet s olejem a tymiánem. Řepu vyskládáme na talíř, zalijeme připravenou zálivkou, osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájené vlašské ořechy.
Tip: Pokud nechcete čekat na uvaření řepy, můžete vyzkoušet i carpaccio z najemno nakrájené syrové řepy. Já osobně ji mám radši než vařenou. A jak s chřipkou zápasíte vy? Máte oblíbené recepty z řepy? Podělte se s námi.
Řepné carpaccio
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.