Ovesné lívanečky

Ingredience

  • 2 vejce
  • ¾ hrnku mléka (kravské, sojové)
  • 2 hrnky jemných ovesných vloček nebo namletých
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo špetka mleté vanilky
  • 1 lžíce medu
  • Olej na opékání

Volitelné

  • 1 rozmačkaný banán
  • 3 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Vejce našleháme a k nim přilijeme ½ hrnku mléka, přisypeme jemné/namleté ovesné vločky, vanilku a lžíci medu, promícháme. Po chvilce vločky nabobtnají a těsto zhoustne, postupně přiléváme mléko na rozředění. Kdo chce, může ještě přidat rozmačkaný banán a nastrouhaný kokos. Lívance se tak výborně ochutí a není ani nutné k nim nic dalšího podávat.

Těsto pokládáme lžící/naběračkou na rozpálenou pánev, na opékání stačí málo oleje, těsto se tolik nepřipaluje. Na mírném ohni opékáme z obou stran a po opečení můžeme ubrouskem odsát přebytečný tuk.

Lívanečky můžeme podávat se sezónním ovocem, tvarohem, skořicí, domácí marmeládou nebo jablečnými povidly s domácím smetánkem.

Zpět na svačiny

 

 

Výhodný balíček ekuchařek

          Oblíbené recepty

  

 

 

Blog

02.04.2018 19:58
07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>