Domácí kokosové mléko
K přípravě domácího kokosového mléka potřebujeme jen strouhaný kokos a filtrovanou vodu. Mléko připravíme z uvedených přísad v poměru 1:2 kokos:voda.
Hrnek kokosu nasypeme do mixéru a zalijeme dvěma hrnky vody. Mixujeme v kuse asi 3 minuty, opakujeme tak dvakrát, dokud se nevytvoří hmota kašovité konzistence s pěnou na povrchu. Mléko přecedíme přes plátýnko nebo nepoužitou silonovou punčochu. Pořádně vymačkáme.
Zbylý, suchý kokos si dáme raději do ledničky a můžeme ho ještě použít do ovesné kaše. Domácí kokosové mléko vydrží v lednici tři dny. V kuchyni plně nahradí kravské mléko. Dobře poslouží při přípravě smoothies, ovesných, jáhlových kaší nebo příprave asijských pokrmů.

Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Blog
02.04.2018 19:58
07.02.2017 15:52
05.02.2017 22:03
02.02.2017 23:10
02.11.2016 13:34