Jablečný kompot

Ingredience

  • 8-10 středně velkých jablek
  • 2-3 vrchovaté lžíce cukru
  • 1 citron
  • 2 kousky skořice
  • 3 hřebíčky
  • 1 hrnek vody

Postup

Jablka očistíme a nakrájíme na menší kousky. Mezitím nasypeme cukr do většího hrnce a začneme zahřívat. Po chvíli se cukr začne rozpouštět a dostane hnědou barvu, v této fází zalijeme cukr opatrně vodou – pozor na opaření vzniklou párou. Necháme rozpustit a přidáme šťávu z jednoho citronu a zbytek koření a nakonec přihodíme jablka. Za občasného míchání vaříme do změknutí jablek. Necháme vychladnout a nandáváme do sklenic. Kombinace skořice a jablek je výborná a kompot se bezvadně hodí k hlavním jídlům, masům a nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Jana

 

 

Diskusní téma: Jablečný kompot

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

 

Výhodný balíček ekuchařek

          Oblíbené recepty

  

 

 

Blog

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>