Domácí Míša

Jaká zmrzka vám nejvíce připomíná dětství? Mě rozhodně Míša. Patří k těm dobrým, poctivým výrobkům. Jelikož jeho složení není žádné tajemství, připravila jsem ho bez problémů doma. Ne náhodou jsem zařadila tento recept do sekce pro děti, sice chutná hlavně dospělým, ale postup je tak jednoduchý, že domácího Míšu připravíte i s pomocí vašich dětí.

Domácí Míša zmrzlina
 

Ingredience na 8 ks

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 4 lžíce vyšlehané šlehačky
  • 100g hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce krupicového cukru

Postup

Nad parní lázní necháme rozpustit hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Přichystáme si silikonové formy na muffiny a na jejich dno vlijeme 1 lžíci rozpuštěné čokolády a necháme lehce ztuhnout. Zatím si připravíme Míša krém. Tvaroh osladíme a přimícháme k němu šlehačku. Hotový tvarohový krém nakládáme lžící na čokoládu v muffinových formičkách. Nakonec tvarohovou vrstvu zalijeme rozpuštěnou čokoládou a Míša muffiny vložíme do mrazáku. Zhruba za dvě hodiny je zmrzka pěkně ztuhlá a jde krásně vyndat ze silikonových formiček. Pak můžeme ihned podávat.

Tip: Příchuť Míši můžete obměnovat přidáním různého ovoce. Třeba rozmačkaným banánem, tvarohový krém se pak nemusí ani tolik doslazovat cukrem.

PS: Tvarohový krém jsem sladila z části medem, z části cukrem, to pro můj dobrý pocit :), že nepoužívám jen cukr. Každopádně stačí jen cukr nebo by se mohl hodit i agáve sirup.

Petra

 

 

Výhodný balíček ekuchařek

          Oblíbené recepty

  

 

 

Blog

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>