Zeleninový krém s kešu oříšky a brokolicí
Ingredience na 4 porce
- 200g dýně hokkaido
- 170g mrkve
- 100g petržele
- 120g celeru
- 80g brokolice
- 40g cibule
- 20g másla
- 3 kuličky nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- 1 bobkový list
- ½ lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky soli
- 1 ¼ l vody
Příloha
- 60 g brokolice na porci
- Malá hrst natural kešu oříšků na porci
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Nemusíme krájet najemno. Dýni naporcujeme asi na 4x4 cm velké kusy a neloupeme ji, kořenovou zeleninu na menší kousky 2x2 cm, brokolici rozdělíme na větší růžičky, a cibuli jen rozpůlíme. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu, stačí 2 minuty, potom ji zalijeme ohřátou vodou (1 ¼ litru). Přidáme koření a vaříme do měkka, asi 25 minut. Pak necháme zeleninu tak 10 minut zchladnout. Mezitím si na pařáček dáme na růžičky rozdělenou brokolici a kešu oříšky. Přikryjeme je pokličkou a necháme ohřát na páře. Z uvařené zeleniny vyndáme kuličky koření i bobkový list a romixujeme směs na krém. Znovu krátce povaříme, můžeme přidat vodu, pokud je krém moc hustý. Dochutíme šťávou z citronu, případně i solí a pepřem. Podáváme s napařenou brokolicí a kešu oříšky. Kvalitní kešu ve velkém balení k dostání třeba na zodo.cz
Diskusní téma: Zeleninový krém s kešu oříšky a brokolicí
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.