Stripsy s pečenou dýní
Ingredience (2-3 porce)
Stripsy
- 2 kuřecí prsa
- 2 vejce
- 1 hrnek kukuřičné hladké mouky
- 2 lžičky kurkumy
- 1,5 lžičky mleté papriky
- ¼ lžičky mletého chilli
- Sůl, pepř, olej na smažení
Pečená dýně
- Dýně Hokkaidó
- Strouhaný parmazán
- Olivový olej
Česnekový dip
- Kelímek zakysané smetany
- 2-3 stroužky lisovaného česneku
- ½ lžíce namletých hořčičných semínek
- ¼ lžička soli
Postup
Dýni rozpůlíme, vydlabeme jadérka a dále ji příčně krájíme na půlměsíčky, silné tak 3 cm. Pekáček vymažeme olivovým olejem, vyskládáme na něho dýni, kterou ještě zakápneme trochou oleje. Pečeme na 190 stupňů do změknutí (asi 30 minut). Když je dýně měkká, posypeme jí nastrouhaným parmazánem a necháme ještě tak 3 minuty v troubě, aby se sýr roztavil. Množství sýra je na vás. Já dávám přibližně jednu lžičku parmazánu na jeden kousek dýně.
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší proužky, potom osolíme a opepříme. Proužky budeme obalovat v okořeněné kukuřičné mouce, v rozkvrdlaných vejcích a znovu v kukuřičné mouce. Okořeněnou kukuřičnou mouku připravíme promícháním mouky s kurkumou, paprikou a chilli. Obalené kousky masa osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím uděláme česnekový dip, a to smícháním uvedených přísad. Po usmažení stripsů odsajeme přebytečný olej ubrouskem.
Dobrou chuť.
Diskusní téma: Stripsy s pečenou dýní
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.