Špenátové ravioli
Ingredience (2 porce)
- 2 malé cukety
- 250g listového špenátu, může být mražený
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř
- ¼ hrnku nastrouhaného parmazánu
- 4 rajčata nakrájené na plátky
- 1 mozzarella
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a špetkou soli. Nesolíme moc, protože parmazán špenát ještě dochutí. Špenát necháme zchladnout.
Z cukety podélně odkrajujeme proužky pomocí škrabky na brambory. Lépe se takto porcují menší cukety. Dva plátky cukety složíme do tvaru kříže, doprostřed dáme lžíci špenátu a posypeme parmazánem. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioli.
Ravioli vyskládáme do zapékací formy, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Pečeme 25 minut na 190°.
Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu.
Náplň raviol je volitelná. Můžete je zkusit zapéct s mletým masem a rajčaty nebo se šunkou, houbami, ricottou a zeleninou…. Jaká je vaše oblíbená náplň do raviol?
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.