Pizza z hrašky
Jednoduché bezpšeničné, bezlepkové a bezvaječné těsto, které lépe drží pohromadě díky hrašce. Hraška je česká mouka vyráběná z loupaného hrášku. Používá se na zahušťování, k přípravě těstíček, omáček a na obalování.
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového semínka
- 2 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce psylia
- 1 lžíce sezamového semínka
- 5 lžic hladké pohankové mouky
- 3 lžíce hrašky (na zahušťování)
- ¼ lžičky soli
- ½ hrnku vody
- +volitelná obloha na pizzu: například: 2 lžíce rajčatové omáčky s bazalkou, plátky parmské šunky, hrst čerstvé bazalky, plátky mozzarelly (100g)
Postup
Semínka rozmixujeme/rozemeleme a smícháme s ostatními sypkými přísadami. Pak postupně přiléváme vodu a vytvoříme husté lepivé těsto. Pomocí lžíce vytvarujeme na pečícím papíru tenký základ pro pizzu. Dáme péct do trouby na 7 minut při 175°.
Těsto vyndáme z trouby a obložíme zvolenými ingrediencemi.
Pizzu znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 7 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Blog
02.04.2018 19:58
07.02.2017 15:52
05.02.2017 22:03
02.02.2017 23:10
02.11.2016 13:34