Pikantní dušená mrkev

Ingredience (2 porce)

  • 2 velké mrkvePikantní dušená mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrst hrášku (mraženého nebo sterilovaného)
  • 1 hrst kukuřice (mražená nebo sterilování)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Cca 150 ml vody
  • 1,5 lžičky kari
  • ¼ lžičky mletého chilli
  • Sůl, pepř

Postup

Oloupeme česnek, který nakrájíme na kostičky.  Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka a osmahneme s česnekem na oleji nejlépe ve větším hrnci, na který můžeme použít pokličku. Restujeme dozlatova, poté zasypeme kari a přidáme další koření podle chuti. Přimícháme protlak, hrášek,  kukuřici,  a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí (zhruba 20 minut). V případě potřeby dolijeme vodu. Jako přílohu podáváme brambory nebo slanou jáhlovou kaši.

 

Zpět na hlavní jídla

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

 

Výhodný balíček ekuchařek

          Oblíbené recepty

  

 

 

Blog

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>