Krůtí řízečky v parmazánovém těstíčku s rajčatovým dipem
Ingredience (2 porce)
Řízečky
- 2 krůtí prsní řízky – rozčtvrcené
- 3 lžíce kokosové mouky
- 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- Sůl, pepř
- Olej smažení
Příloha: zelené fazolky s mandlemi
- Zelené fazolky (2 hrsti na jednu porci)
- 1 lžíce mandlových lupínku na porci
- ½ lžíce másla
- Špetka soli, pepře
Rajčatový dip
- 1 velké rajče
- Hrstka lístků čerstvé bazalky
- Špetka soli
- Špetka mletého chilli
- Mletý pepř dle chuti
Postup
Rajčatový dip připravíme jednoduše, nakrájené rajče a zbylé přísady dáme do mixéru a rozmixujeme. Dip je jednoduchý, rychlý a svěží. Dobrá je i varianta se lžící zakysané smetany. Stejně tak příprava přílohy není nijak náročná. Na másle podusíme zelené fazolky. Pokud máme fazolky čerstvé a ne mražené, tak je asi 20 minut povaříme, pak je postup stejný. K fazolkám přidáme mandlové lupínky, sůl, pepř a na pár minut lehce osmahneme.
Potom spojíme rozšlehaná vejce a strouhaný parmazán a připravíme si tak těstíčko na obalování řízků. Řízečky omyjeme, lehce osolíme a opepříme. Parmazán je v těstíčku dost výrazný, solíme raději málo. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v kokosové mouce, nakonec v připraveném těstíčku, kterým nešetříme a rovnou pokládáme na pánev a opékáme z obou stran do zlatova. Po osmažení vysajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme s rajčatovým dipem a zelenými fazolkami s mandlovými lupínky.
Komentář
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.