Jarní závitky
Ingredience
- 100 g mletého masa (vepřové, hovězí, mix)
- 1 větší mrkev
- 100 g zelí
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worchesterové omáčky
- 8- 10 rýžových papírků
- Koriandr
- Sůl, pepř
Postup
Jarní závitky mi vždycky strašně chutnaly, ale do své první domácí přípravy jsem se pustila teprve nedávno a můžu potvrdit, že na nich není nic složitého. Nejdříve si připravíme směs na závitky. Nastrouháme mrkev nahrubo a nakrouháme nebo nakrájíme zelí. Přidáme mleté maso, zakápneme sojovou a worchesterovou omáčku, dochutíme koriandrem, solí a pepřem a směs promícháme. Teď nastává nejsložitější fáze receptu – balení :-) Rýžový papír je potřeba namočit do vody, aby se dal ohýbat a mohlo se s ním dobře pracovat. Ovšem nesmí se nechat ve vodě dlouho, jinak se vám potrhá. Jakmile máme papír namočen, vložíme doprostřed kupičku naší masovo zeleninové směsi a vytvoříme závitek. Závitky pak smažíme v pánvi na oleji nebo je můžeme dát do pekáče a udělat v troubě. Mleté maso pustí tuk a závitky jsou stejně křupavé jako z pánvičky a o trošku méně tučné.
Jana
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.