Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč bez mouky

Těsto

  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek mletých pekanů
  • 8 lžic změklého másla
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • Špetka soli
  • 2 lžíce medu

Náplň

  • 250g mascarpone/smetanového sýra
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

Těsto připravíme smícháním sypkých ingrediencí a rukama zapracujeme kousky změklého másla. Do směsi přidáme lžíci medu a zamícháme. Vyložíme dortovou formu pečícím papírem a z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou krustu, nejlépe rukama.

Dále připravíme krém. V misce vyšleháme vejce s medem a mascarpone. Krémem potřeme těsto ve formě, na těsto poklademe nastrouhaná jablka a posypeme lžičkou mleté skořice.

Zbylým těstem posypeme jablka a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 min při 170 stupních.

Zpět na dezerty

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

 

Výhodný balíček ekuchařek

          Oblíbené recepty

  

 

 

Blog

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>