Ořechový koláč s jablky
Těsto
- 1 hrnek mletých mandlí
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
- 1 hrnek mletých pekanů
- 8 lžic změklého másla
- 1 ½ lžičky mleté skořice
- Špetka soli
- 2 lžíce medu
Náplň
- 250g mascarpone/smetanového sýra
- 1 velké vejce
- 2 lžíce medu
- 2 nastrouhaná jablka
- 1 lžička mleté skořice
Postup
Těsto připravíme smícháním sypkých ingrediencí a rukama zapracujeme kousky změklého másla. Do směsi přidáme lžíci medu a zamícháme. Vyložíme dortovou formu pečícím papírem a z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou krustu, nejlépe rukama.
Dále připravíme krém. V misce vyšleháme vejce s medem a mascarpone. Krémem potřeme těsto ve formě, na těsto poklademe nastrouhaná jablka a posypeme lžičkou mleté skořice.
Zbylým těstem posypeme jablka a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 min při 170 stupních.
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Blog
02.04.2018 19:58
07.02.2017 15:52
05.02.2017 22:03
02.02.2017 23:10
02.11.2016 13:34