Muffiny bez mouky a vajec
Rychlý recept, ke kterému vám stačí pár přísad.
Ingredience (6 ks)
- 250g burákového másla
- 1 banán
- 1 jablko
Volitelné
- 1 lžíce medu
- Vanilka (lžička vanilkového extraktu nebo špetka mleté vanilky)
Postup
Jablko oloupeme a nakrájíme, banán rozdělíme na kousky a obojí vložíme do mixéru spolu s burákovým máslem. Můžeme přidat i vanilku, není nutná, ale doporučuji. Rozmixujeme na stejnorodou směs, ochutnáme a případně osladíme medem. Vzniklé těsto vložíme do formy na muffiny, nejlepší jsou silikonové, těsto se k nim nepřichytává.
Pečeme v předehřáté troubě max. 20 minut na 170°. Vyndáme z trouby, necháme úplně vychladit a až pak je vyklopíme z formiček. Muffiny by uvnitř měly být hodně měkké až mazlavé. Dobré je péct muffiny 15 minut, pak jsou uvnitř dost vláčné, což ničemu nevadí, protože „těsto“ se dá jíst i nepečené.
Můžeme použít domácí burákové máslo nebo kupované (hladké bez kousků oříšků). Jako u ostatních receptů, kde se používá ořechové máslo, ho můžeme nahradit semínkovým máslem (slunečnicovým, dýňovým). Postup a výsledek je obdobný. Jedinci s alergií na ořechy tak nebudou ochuzeni o tuto mňamku.
Komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.