Rýžové mléko a palačinky

Jeden postup, dva recepty.

Domácí rýžové mléko

Na domácí rýžové mléko budeme potřebovat pouze dvě základní ingredience: vodu a rýži v poměru 4:1. Samozřejmě ho můžete ještě vylepšit třeba mletou vanilkou.

Jak na něj?

1 díl rýže natural (neuvařené) namočíme do 4 dílů čisté vody přes noc (8hodin). Druhý den rýži přecedíme, přilijeme novou čistou vodu a rozmixujeme. Vody samozřejmě můžeme přidat více/měné než je uvedený poměr, záleží, jak moc husté mléko požadujeme. V případě, že vám vadí drobné usazeniny, tekutinu ještě přeceďte přes sítko. Ze zbylé hmoty se dá upéct menší chlebík. 

Rýžové mléko v lednici vydrží 4 dny. Doporučuji ho uchovávat ve skleněné nádobě. Můžete ho pít jen tak, použít do smoothies a koktejlů, k přípravě kaší nebo lívanců a palačinek.

Rýžové palačinky

Rýžové palačinky

 

 

 

 

 

 

Ingredience na 4 ks

  • 1/3 hrnku rýže natural
  • ¾ hrnku čisté vody
  • 1 velké vejce
  • ½ lžičky mleté vanilky, špetka soli
  • Olej na opékání

Postup je z prvu stejný jako u rýžového mléka. Neuvařenou rýži necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den slijeme trochu vody a necháme jí pozatím stranou. Rýži rozmixujeme na hustší, polotekuté těsto. Přidáme vyšlehané vajíčko, špetku soli a mletou vanilku. Těsto by mělo mít konzistenci jako to obyčejné palačinkové. Pak už jen na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Podáváme s marmeládou, povidly, jablečnými povidly se skořicí nebo jablky s mletým mákem a javorovým sirupem.

Petra

Tip: z rýže se dá upéct i výborný domácí chlebík

 

Diskusní téma: Rýžové mléko a palačinky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>