Domácí kokosové mléko

K přípravě domácího kokosového mléka potřebujeme jen strouhaný kokos a filtrovanou vodu. Mléko připravíme z uvedených přísad v poměru 1:2 kokos:voda.
Hrnek kokosu nasypeme do mixéru a zalijeme dvěma hrnky vody. Mixujeme v kuse asi 3 minuty, opakujeme tak dvakrát, dokud se nevytvoří hmota kašovité konzistence s pěnou na povrchu. Mléko přecedíme přes plátýnko nebo nepoužitou silonovou punčochu. Pořádně vymačkáme.
Zbylý, suchý kokos si dáme raději do ledničky a můžeme ho ještě použít do ovesné kaše. Domácí kokosové mléko vydrží v lednici tři dny. V kuchyni plně nahradí kravské mléko. Dobře poslouží při přípravě smoothies, ovesných, jáhlových kaší nebo příprave asijských pokrmů. 
domácí kokosové mléko

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>