Chleba z burákového másla

Ingredience
  • 200 ml burákového másla (260g)Chléb z burákového másla
  • 3 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • Semínka na posypání (slunečnicová, sezamová)
 
Postup
Burákové máslo nahřejeme v mikrovlnce nebo troubě, aby se lehce rozpustilo a šlo později lépe vyšlehat. Ke změklému burákovému máslu přidáme vejce a olej, našleháme. Potom přimícháme zbytek ingrediencí, těsto vylijeme do menší formy. Já používám skleněnou zapékací formu o rozměrech 15x15 cm. Těsto posypeme semínky na ozdobu a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut na 170°. 
 
Poznámka: Pokud použijete kupované burákové máslo, které už obsahuje olej, tak ho do těsta přidávat nemusíte. Jestli vyrábíte své vlastní, je dobré sehnat buráky pražené. Buráky jsou luštěnina, ne ořechy, proto je pro trávení vhodnější jíst je pražené, pokud možno nesolené.

Zpět na svačiny

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>