Červené cappuccino

Zdravější forma cappuccina plná antioxidantů a vitaminů lze připravit z čaje rooibos a mandlového, případně kokosového mléka. Rooibos/rooibush/redbush nebo-li červený keř roste v Jižní Africe. Podávaný s mlékem zde patří k oblíbeným nápojům.

Ingredience

  • ½ šálku horkého čaje rooibosČervené cappuccino
  • ½ šálku teplého mandlového mléka + mléčná pěna
  • Mletá skořice
  • Volitelné:  med

Postup

Uvaříme čaj, popřípadě osladíme medem, zamícháme a přilijeme ohřáté mandlové (kokosové) mléko.  Nakonec přidáme mléčnou pěnu, posypeme mletou skořicí a podáváme teplé. Pokud nemáme doma nebo v práci :) kávovar s parní tryskou na napěnění mléka, vyrobíme si mléčnou pěnu šlehačem na mléko nebo ručním presovačem.

Mandlové mléko

Příprava je celkem snadná a výsledek překvapivě dobrý. Budete potřebovat oloupané mandle, vodu a mixér. Oloupané mandle rozmixujeme, zalijeme čistou vodou a necháme alespoň 2 hodiny louhovat, občas promícháme. Poměr mletých mandlí a vody: 1:2-3. Záleží, jak potřebujeme mít mléko husté. Já jsem půl hrnku mandlí zalila 1,5 hrnkem vody. Po dvou hodinách směs opět vložíme do mixéru a mixujeme, dokud mléko nezačne pěnit. Dvakrát přecedíme a zbylé kousky mandlí můžeme použít jako základ těsta na muffiny nebo přidáme do ovesné kaše. Detailnější postup výroby domácího mandlového mléka najdete zde.

Mandlové mléko je výborné samotné, do čaje, smoothies, ovesných a jáhlových kaší, s ořechovou granolou, do palačinek a lívanců. Oproti kravskému mléku je méně kalorické, lépe stravitelné, vhodné na slabou slinivku a působí proti překyselení organismu. 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>