Malinové bochánky

Malinové bochánkyMalinové bochánky

Malinové nebo-li zbytkové bochánky vznikly díky mojí šetřivosti. Je mi líto nezpracovat zbylé mandle při výrobě mandlového mléka. Pokud ho doma také připravujete, můžete si z ořechových “zbytků” upéct výborné ovocné bochánky. Recept funguje i bez procedury výroby mandlového mléka, stačí přidat dvě lžíce vody k obyčejné mandlové mouce.

Ingredience (4 bochánky)

  • ½ hrnku mandlové mouky (namleté loupané mandle)
  • (2 lžíce vody)
  • 1 vejce
  • ½ hrnku čerstvých malin
  • 2-3 lžíce datlového sirupu
  • Špetka mleté vanilky nebo ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Volitelné

Malinový krém:

  • 4 lžíce tvarohu/zakysané smetany/mascarpone
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • ¼ hnrku rozmačkaných malin

Postup

Vejce ušleháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vznikne tekuté těsto, které lijeme do silikonových forem na muffiny nebo vymazaných plechových forem na pečení  - jakékoli, nemusí mít tvar muffinu, na dobré chuti dezertu nemůže totiž tvar nic pokazit. Pečeme na 175° asi 25 minut. Zda je těsto upečené, vyzkoušíme špejlí. Podáváme samotné, s ovocným jogurtem, ovocem, malinovým krémem nebo šlehačkou.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>