Dýně s překvapením

Dýně s překvapením

Dýně s překvapením-krém

Máme období sklizně dýní, tak jsem připravila jednoduchou sváču, ukrytou v malé dýni hokaido (z vlastní zahrádky – o to z ní mám větší radost). K podzimu ale patří i další zelenina a ovoce, které nás prohřejí. Do jídelníčku bych zařadila ještě řepu, celer, mrkev, brambory, jablka a hrušky. Z koření potom zázvor, hřebíček a skořici. Zpět ale k našemu sladkému receptu.

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido (ca 500g), z které připravíme asi ¾ hrnku dýňového pyré
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky mleté vanilky
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • 3 lžíce medu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 velké jablko a hrušku nakrájené na plátky

Postup

Vezmeme dýni a odřízneme horní díl se stopkou. Z dýně lžičkou vyndáme semínka, ty nebudeme potřebovat pro tento recept. Pak vydlabeme dužinu, co to jen půjde, mě se podařilo množství do menší misky. Dužinu povaříme s hrnkem čisté vody a hřebíčkem do měkka. Po uvaření scedíme část vody, směs by měla konzistencí připomínat přesnídávku, kterou dáme vychladit. Vydlabanou dýni si necháme, budeme do ní servírovat hotový krém. Jak na něj? Základ je stejný jako u domácího smetánka. Ušleháme šlehačku a smícháme ji s tvarohem. Vychladlou dýňovou přesnídávku ochutíme kořením a osladíme medem. Dýňovou přesnídávku smícháme se smetánkem a hotový krém servírujeme ve vydlabané dýni jako dip, do kterého namáčíme kousky ovoce.

Dobrou chuť. Petra

Dýňový krém nasladko

Diskusní téma: Dýně s překvapením

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>