Citrónové piškoty

Ingredience

Citronové piškoty
  • 90 g třtinového cukru
  • 4 bílky
  • Špetka soli
  • Šťáva z jednoho citrónu

Postup

Bílky osolíme a začneme šlehat sníh, postupně přisypáváme třtinový cukr a přidáváme šťávu z  citrónu. Stříkačkou nebo přes sáček tvoříme piškoty na plechu vyloženém silikonovou podložkou nebo pečícím papírem. Silikonová podložka se osvědčila víc, piškoty z ní jdou po upečení krásně sundat. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů  do zhnědnutí asi 10 -12 minut podle velikosti piškotů. Množství vystačí asi na 4 plechy plné lahodných piškotů. Piškoty můžeme konzumovat samotné nebo si připravit domácí tiramisu bez pšenice.  Mně nejvíc chutnají promazané s domácí marmeládou. Pokud vám nechutná citrónová příchuť, můžete místo něho použít lžičku kakaa, skořice nebo špetku mleté vanilky. A jaká je vaše oblíbená varianta piškotů? Podělte se s námi.

Zpět

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>