Zeleninový krém s kešu oříšky a brokolicí

Vyzkoušejte kešu oříšky na páře jako neobvyklou ale výbornou přílohu k zeleninovým krémům nebo omáčkam. Paleo a veganskou verzi tohoto receptu připravíte použitím 2 lžic oblíbeného rostlinného oleje místo másla. 

Ingredience na 4 porcezeleninový krém s kešu a brokolicí

  • 200g dýně hokkaido
  • 170g mrkve
  • 100g petržele
  • 120g celeru
  • 80g brokolice
  • 40g cibule
  • 20g másla
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 bobkový list
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky soli
  • 1 ¼ l vody

Příloha

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Nemusíme krájet najemno. Dýni naporcujeme asi na 4x4 cm velké kusy a neloupeme ji, kořenovou zeleninu na menší kousky 2x2 cm, brokolici rozdělíme na větší růžičky, a cibuli jen rozpůlíme. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu, stačí 2 minuty, potom ji zalijeme ohřátou vodou (1 ¼ litru). Přidáme koření a vaříme do měkka, asi 25 minut. Pak necháme zeleninu tak 10 minut zchladnout. Mezitím si na pařáček dáme na růžičky rozdělenou brokolici a kešu oříšky. Přikryjeme je pokličkou a necháme ohřát na páře. Z uvařené zeleniny vyndáme kuličky koření i bobkový list a romixujeme směs na krém.  Znovu krátce povaříme, můžeme přidat vodu, pokud je krém moc hustý. Dochutíme šťávou z citronu, případně i solí a pepřem. Podáváme s napařenou brokolicí a kešu oříšky. Kvalitní kešu ve velkém balení k dostání třeba na zodo.cz

Zpět na polévky

 

Diskusní téma: Zeleninový krém s kešu oříšky a brokolicí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>