Ředkvičková polévka s hráškem

Ředkvičková polévka

Ingredience na 3 porce

1 svazek ředkviček (použijeme i listy)

·         1 hrnek omytých ředkvičkových listů

·         Nakrájené ředkvičky (120g)

1 menší cibule

1 hrnek hrášku (může být mražený)

1 stroužek česneku

2 lžíce másla

¾ litru zeleninového vývaru nebo vody

1dcl smetany ke šlehání

Sůl, pepř, petrželka na ozdobení

Postup

Ředkvičky i s listy omyjeme, ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, listy nijak porcovat nemusíme. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji zpěnit na másle spolu s ředkvičkami. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme listy z ředkviček, hrášek a stroužek česneku. Vaříme 15-20 minut do změknutí. Stáhneme z plotny, necháme polévkovou směs vychladit.  Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, krátce povaříme, přidáme koření a na závěr polévku zahustíme smetanou.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>