Mrkvový krém

Ingredience

  • 400g mrkveMrkvový krém
  • 1 petržel
  • 1 střední brambora
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr vody nebo vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • Rozmarýn, chilli, sůl, pepř dle chuti
  • 1 lžíce zakysané smetany na 1 porci

Postup

Mrkev, petržel a bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky (tak 3cm). Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na másle, pak přidáme ostatní zeleninu, lehce orestujeme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí (asi 30 minut) . Pak necháme zeleninu chvíli vychladnout a rozmixujeme ji na hustý krém, který dle libosti naředíme vodou či vývarem, pokud je potřeba. Krém krátce povaříme a ochutíme kořením (zázvor, chilli, pepř) a nejlépe čerstvým rozmarýnem, případně lžící citronové šťávy, pokud je mrkev moc sladká.

Krém by měl být hustší a sladko pikantní. Podáváme se zakysanou smetanou, která polévku zjemní a trochu ubere na sladkosti, proto raději nepřidáváme víc jak jednu lžíci citronové šťávy.

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>