Krém z červené řepy

Krém z červené řepy


Řepa - zásobárna vitaminu C, draslíku, antioxdantů a kyseliny listové. Možná trochu opomíjená zelenina, ale jedna z nejlepších zelenin podzimní a zimní sezóny. Chrání před bakteriemi, viry a plísněmi díky obsahu reservatrolu. Reservatrol je silný antioxidant, který zpomaluje stárnutí organismu. Nejen díky těmto skvělým vlastnostem řepy patří krém z červené řepy k našim oblíbeným jídlům. V kombinaci se zakysanou smetanou opravdu nemá chybu.

Ingredience

  • 4 ks menší červené řepy
  • 1 větší brambora
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř, mleté chilli, špetka kmínu, špetka sušeného rozmarýnu, petrželka na ozdobení
  • Zakysaná smetana nebo čerstvý sýr

Postup

Očistíme, oloupeme a nakrájíme zeleninu. Řepu krájíme na menší kousky než ostatní zeleninu, vaří se déle. Zeleninu zalijeme asi 1,5 litrem vody, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Poté necháme zchladnout a ponorným mixérem rozmixujeme na krémovou konzistenci. Pokud je moc hustý zředíme krém vodou, chvíli povaříme a přidáme koření dle chuti. Určite doporučuji přidat rozmarýn.

Krém podáváme se lžící zakysané smetany nebo čerstvého sýra.

 Zpět na polévky

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>