Dýňový krém

Jemný zeleninový krém, který připravíte i bez smetany. Celkem snadný recept, složený z pár přísad. Určitě můžete přidat další zeleninu, například brambory, mrkev a cibulku. Pokud máte možnost využít čerstvé bylinky, nemůžete recept pokazit. Tajemství je v dobrých ingrediencích.

Ingredience (4 porce)Dýňový krém

  • ½ dýně hokkaido, asi 400g
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek: rozmarýn, saturejka
  • Chilli, sůl, pepř
  • Volitelné – lžička zakysané smetany na jednu porci

Postup

Omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na větší kostky, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme do měkka 15-20 min. Dýně hokkaido se nemusí loupat, slupka vařením dost změkne a dodá krému sytější barvu.  Když je dýně měkká, slejeme část vody stranou, necháme vychladnout asi 10 minut. Potom dýni rozmixujeme na krém, ke kterému přiléváme odstavenou vodu. Množství záleží na tom, jak moc chceme mít krém hustý. Vrátíme na plotnu, přidáme kokosové mléko, bylinky, najemno nasekanou chilli papričku nebo mleté chilli, povaříme a ochutíme solí a pepřem. Případně ještě rozředíme vodou nebo vývarem. Krém je jemně nasládlý a pikantní. Můžeme podávat se lžičkou zakysané smetany, ale není to nutnost.

Co uvařit z druhé půlky dýně? Zkuste domácí kaši.

Zpět na polévky

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>