Cuketový krém s bazalkou

Ingredience (2 porce)Cuketový krém s bazalkou

  • 1 větší cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • Lístky čerstvé bazalky
  • 400 – 600 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Parmazán na posypání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Postup

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek a bazalku nasekáme najemno. Nakrájenou cuketu s česnekem dáme na rozpálený olej do většího hrnce, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Přidáme bazalku, zalijeme vývarem a vaříme dalších 10 minut. Stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a ještě chvilku povaříme. Hustotu polévky regulujeme množstvím vývaru a smetany. Podáváme posypané parmazánem a zdobené bazalkou.

Tip: Pokud máte raději polévku s kousky zeleniny, rozmixujte dohladka jen tři čtvrtiny povařené cukety.

 Zpět na polévky 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>