Čočková s dýní

Čočková polévka s dýní

Ingredience na 4 porce

  • 500g dýně hokkaido
  • 1 hrnek čočky – hnědá nebo červená
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 větvičky saturejky
  • ¾ lžičky mletého koriandru
  • Sůl, pepř
  • Špetka mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ½ litru teplé vody

Postup

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, očistíme a nakrájíme na větší kostky, které vaříme ve vodě do měkka, asi 20 minut. Dýně hokkaido se nemusí loupat. Potom dýni scedíme a až trochu vychladne, nakrájíme ji na menší kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme pár minut na olivovém oleji a přidáme čočku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. K čočce přidáme 4 větvičky čerstvé saturejky nebo lžíci sušené. Saturejka je vhodná bylinka ke všem luštěninám, zabraňuje totiž nadýmání. Čočku vaříme do měkka. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájenou dýni, koriandr, kmín a sůl a pepř podle vlastní chuti. Na závěr dochutíme polévku prolisovanými stroužky česneku. 

Zpět na polévky

Diskusní téma: Čočková s dýní

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>