Chilli con carne polévka

IngredienceChilli con carne polevka

  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ½ litru hovězího vývaru
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velká rajčata
  • 1 paprika – bílá nebo kapie
  • 400g naložených červených fazolí (1 plechovka, váha samotných fazolí cca 240g)
  • 2-4 lžíce rajčatového protlaku / domácího kečupu
  • 3 lžičky mleté papriky
  • 1 ½ lžičky majoránky
  • 1 chilli paprička
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • Sůl, pepř, chilli prášek na dochucení

Volitelné

  • 2 čtverečky hořké čokolády

Postup

Umyjeme a nakrájíme si zeleninu na kousky. Pokud vám vadí slupka z rajčat, lehce ji nařízněte, nechte rajčata spařit, oloupejte je a pak nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, koření a osmahneme. Potom zalijeme maso vývarem, do kterého dáme ještě na kousky nakrájenou zeleninu i chilli papričku. Vaříme do změknutí zeleniny, asi 10 minut, později do polévky přidáme přecezené červené fazole a pár lžic rajčatového protlaku nebo kečupu. Polévku ochutíme, solí, pepřem, můžeme ještě přidat chilli a trochu koriandru. Pokud je polévka kyselejší (záleží na rajčatovém protlaku), přidáme maximálně dva čtverečky hořké čokolády, necháme je v polévce rozpustit a promícháme. Ke konci vaření přidáme ještě prolisované stroužky česneku. Polévka má být hustší, pikantní, sladko kyselá s výraznou chutí masa.

Petra

Diskusní téma: Chilli con carne polévka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>