Stripsy s pečenou dýní

Ingredience (2-3 porce)Stripsy s pečenou dýní

Stripsy

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • 1 hrnek kukuřičné hladké mouky
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1,5 lžičky mleté papriky
  • ¼ lžičky mletého chilli
  • Sůl, pepř, olej na smažení

Pečená dýně

  • Dýně Hokkaidó
  • Strouhaný parmazán
  • Olivový olej

Česnekový dip

  • Kelímek zakysané smetany
  • 2-3 stroužky lisovaného česneku
  • ½ lžíce namletých hořčičných semínek
  • ¼ lžička soli

Postup

Dýni rozpůlíme, vydlabeme jadérka a dále ji příčně krájíme na půlměsíčky, silné tak 3 cm. Pekáček vymažeme olivovým olejem, vyskládáme na něho dýni, kterou ještě zakápneme trochou oleje. Pečeme na 190 stupňů do změknutí (asi 30 minut). Když je dýně měkká, posypeme jí nastrouhaným parmazánem a necháme ještě tak 3 minuty v troubě, aby se sýr roztavil. Množství sýra je na vás. Já dávám přibližně jednu lžičku parmazánu na jeden kousek dýně.

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší proužky, potom osolíme a opepříme. Proužky budeme obalovat v okořeněné kukuřičné mouce, v rozkvrdlaných vejcích a znovu v kukuřičné mouce. Okořeněnou kukuřičnou mouku připravíme promícháním mouky s kurkumou, paprikou a chilli. Obalené kousky masa osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím uděláme česnekový dip, a to smícháním uvedených přísad. Po usmažení stripsů odsajeme přebytečný olej ubrouskem.

Dobrou chuť.

Diskusní téma: Stripsy s pečenou dýní

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>