Řízky s dýňovou kaší

My, co držíme bezpšeničný režim se samozřejmě nemůžeme ochudit o řízky. V receptu nebudu zabíhat do podrobností, protože příprava řízků je všem určitě známá. Můžete si ale vybrat ze dvou variant trojobalu.

  • Kokosová mouka, případně pohanková mouka, vejce, namleté lněné semínko (hnědé nebo jemnější zlaté). Osolené a opepřené plátky masa obalíme v mouce, vajíčku a mletém lněném semínku. Osmažený řízek je o poznání tmavší než v klasické strouhance, ale spálený rozhodně není J, jde o zvyk. Pro světlejší těstíčko můžete použít zlaté lněné semínko. Kdo rád zkouší nové chutě, může smíchat lněné semínko se strouhaným kokosem a připravit českou klasiku v exotičtější verzi.
  • Kokosová/pohanková mouka, vejce, strouhaný parmazán. Opepřené maso a jen lehce osolené obalíme v mouce. Z vejce a parmazánu vytvoříme těstíčko, v kterém řízky obalíme a ještě zalijeme při smažení.  Na 1 vejce použijte 3 lžíce strouhaného parmazánu.

Ani dýňová kaše není velkou záhadou. Ingredience jsou: dýně hokkaido, brambory, mléko, řízky s dýňovou kašímáslo, sůl. Postup je stejný jako u přípravy běžné bramborové kaše. Dýni a brambory uvaříme v poměru 1:1. Dýni hokkaido neloupeme, slupka vařením změkne. Uvařenou zeleninu rozmačkáme, přilijeme trochu ohřátého mléka, rozmixujeme na kaši, osolíme a zjemníme kouskem másla. Mě osobně dýňová kaše moc chutná, je jemně nasládlá. Opět můžete vymýšlet vlastní varianty. Místo dýně třeba přidejte květák a stroužek česneku nebo nahraďte brambory květákem a podělte se s námi, jak se vám kaše povedla.

Zpět na hlavní jídla

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>