Quinoa italská pánev

To že je quinoa zdravá, jsem už slyšela, ale Jany článek o této potravině budoucnosti mě nadchl, tak jsem chtěla zkusit nějaký nenáročný recept a myslím, že se celkem povedl. Jak název napovídá, k vaření vám bude stačit jedna pánev. Tentokrát v italských národních barvách: červená, zelená a bílá. Jediné, co mě mrzí, že jsem zrovna neměla po ruce čerstvou bazalku, příště se polepším.

Ingredience na dvě porceQuinoa italská pánev

  • ½ hrnku červené quinoy
  • 100g cherry rajčat
  • 100g baby špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 100g mozzarelly
  • ½ hrnku domácího rajčatového kečupu/rajčatové omáčky nebo jeden rajčatový protlak rozředěný 3 lžícemi vody
  • 1 ½ lžíce drhnuté bazalky
  • Sůl, pepř, 2 hrnky vody

Postup

Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlky, česnek oloupeme. Quinou vložíme do sítka a dvakrát spaříme horkou vodou. Spařenou quinou vložíme do hlubší pánve, zalijeme 2 hrnky horké vody, rajčatovým protlakem, přidáme rajčata, špenát a koření. Pak jen vaříme, dokud zrnka nezměknou (asi 30 min), podle potřeby přilijeme vodu. Mezitím si nakrájíme mozzarellu na plátky. Ke konci vaření ještě do italské směsi přidáme prolisované stroužky česneku a zamícháme. Na hotovou směs poklademe plátky mozzarelly a necháme je pod pokličkou povolit. 

Dobrou chuť :)

Quinoa

Zpět na hlavní jídla

 

Diskusní téma: Quinoa italská pánev

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>