Pštrosí vejce

Ingredience (2 kusy)
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 150 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
  • 1 vejce syrové
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky saturejky
  • Sůl, pepř
 
Postup
Normální vejce má každý, tak my si uvaříme rovnou pštrosí :) Postup je až překvapivě jednoduchý. Mleté maso ochutíme utřeným česnekem a kořením, přidáme syrové vejce, aby nám směs držela a nerozpadla se při pečení. Vezmeme vejce a obalíme ho masovou směsí. Nejlépe se vám bude pracovat s navlhčenýma rukama, směs se vám nebude tolik lepit na ruce. Výsledná pštrosí vejce můžete usmažit v oleji nebo jako já, dát do vyššího pekáče a péct v troubě asi 20 minut na 180 stupňů. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem a nebo jen tak se zeleninou. 
 
Jana
 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>