Pohankové "bramboráky"

Ingredience

  • 250 g pohankové lámanky
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • Majoránka
  • Sůl, pepř

Postup

Pohankovou lámanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou a necháme 15-20 minut pod pokličkou nabobtnat. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Do zchladlé kaše přimícháme syrová vejce. Hmotu rozetřeme na pečící papír na plech a dáme do trouby. Placka by měla být asi půl centimetrů silná. Pečeme do zlatova. Směs je možné taky osmažit jako klasické bramboráky. Pokud těsto nedrží, přidáme dvě lžíce pohankové mouky. Pohanková placka může mít spoustu variací, přidejte bylinky - budete mít bylinkovou placku, vmíchejte kari a máte indickou svačinku a nebo můžete zkusit i sladkou variantu. A jaká je vaše oblíbená kombinace?

Zpět na hlavní jídla

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>