Pikantní dušená mrkev

Ingredience (2 porce)

  • 2 velké mrkvePikantní dušená mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrst hrášku (mraženého nebo sterilovaného)
  • 1 hrst kukuřice (mražená nebo sterilování)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Cca 150 ml vody
  • 1,5 lžičky kari
  • ¼ lžičky mletého chilli
  • Sůl, pepř

Postup

Oloupeme česnek, který nakrájíme na kostičky.  Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka a osmahneme s česnekem na oleji nejlépe ve větším hrnci, na který můžeme použít pokličku. Restujeme dozlatova, poté zasypeme kari a přidáme další koření podle chuti. Přimícháme protlak, hrášek,  kukuřici,  a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí (zhruba 20 minut). V případě potřeby dolijeme vodu. Jako přílohu podáváme brambory nebo slanou jáhlovou kaši.

 

Zpět na hlavní jídla

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>