Maso s kardamonem

Ingredience (2 porce)Maso s kardamonem

  • 300 g kuřecího masa
  • 1,5 lžičky k ardamonu 
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, česnek nasekáme najemno. Přidáme jogurt, kardamon, osolíme, opepříme a necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. Poté smažíme na olivovém oleji do zlatova. Kardamon je velmi intenzivní koření, kterým se dají obohatit sladké i slané pokrmy. Dále se o něm můžete dočíst v našem článku o kardamonu.

Medové fazolky na chilli

Ingredience (2 porce)

  • 250 g fazolek
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sezamu
  • sůl, pepř

Postup

Na rozpáleném olivovém oleji restujeme fazolky asi 5 minut. Přidáme med, chilli, sezam a ještě chvíli restujeme, nakonec dochutíme solí a pepřem. Fazolky můžete použít zelené,  mražené  nebo jako já žluté, čerstvě natrhané z babiččiny zahrádky. Čerstvé fazolky poduste do měkka.

 Fotka se mi moc nepovedla, ale výsledná chuť byla vynikající. A proto vyzkoušejte náš recept a pochlubte se hezčí fotkou.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>