Kiš bez mouky

Kiš/quiche neboli slaný koláč pochází původně z Francie, ale ten náš je dietnější a samozřejmě bez pšenice. K výrobě korpusu není zapotřebí žádného těsta.

Ingredience

  • 3 střední batáty
  • 2 hrnky čerstvého baby špenátu
  • 3 vajíčka
  • 1 dcl mléka/smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku nastrouhaného tvrdého sýra
  • Olej na vymazání formy, sůl a pepř

Postup

Batáty oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi dno a boční stěnu vymazané zapékací mísy nebo nízké dortové formy.  Nasekáme si špenát a česnek, šunku nakrájíme na kostičky, a vše vsypeme na batáty. Vyšleháme tři vejce se smetanou, směs osolíme, opepříme a vlijeme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.  Díky batátům vznikne neodolatelná kombinace sladkoslané chuti. Jedná se o velmi rychlý a nenáročný recept, kdy můžeme kombinovat chutě podle své fantazie nebo podle toho, co najdeme doma. Výborný je kiš  s houbami, sýrový s pórkem nebo s lososem a se špenátem. 

Jana

Zpět na hlavní jídla

Diskusní téma: Kiš bez mouky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>