Jarní závitky

Ingredience

  • 100 g mletého masa (vepřové, hovězí, mix)
  • 1 větší mrkev
  • 100 g zelí
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce worchesterové omáčky
  • 8- 10 rýžových papírků
  • Koriandr
  • Sůl, pepř

 

Postup

Jarní závitky mi vždycky strašně chutnaly, ale do své první domácí přípravy jsem se pustila teprve nedávno a můžu potvrdit, že na nich není nic složitého.  Nejdříve si připravíme směs na závitky.  Nastrouháme mrkev nahrubo a nakrouháme nebo nakrájíme zelí. Přidáme mleté maso, zakápneme sojovou a worchesterovou omáčku, dochutíme koriandrem, solí a pepřem a směs promícháme. Teď nastává nejsložitější fáze receptu – balení :-) Rýžový papír je potřeba namočit do vody, aby se dal ohýbat a mohlo se s ním dobře pracovat. Ovšem nesmí se nechat  ve vodě dlouho, jinak se vám potrhá.  Jakmile máme papír namočen, vložíme doprostřed kupičku naší masovo zeleninové směsi a vytvoříme závitek. Závitky pak smažíme v pánvi na oleji nebo je můžeme dát do pekáče a udělat v troubě. Mleté maso pustí tuk a závitky jsou stejně křupavé jako z pánvičky a o trošku méně tučné.

Jana

Zpět  

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>