Cuketové tagliatelle s kuřecím masem a parmezánem

 
Cuketové těstoviny

 Cuketa má báječnou vlastnost pro náš typ vaření i pečení - sama o sobě je totiž téměř bez chuti, a proto se dá použít do sladkých i slaných pokrmů. Záleží na ostatních ingrediencích, jak cuketu ochutí. Nehledě na to, že v letních měsících jí seženeme za hubičku, pokud si ji dokonce sami nepěstujeme na zahrádce. Cuketa je mimo jiné celkem nenáročná rostlina.

V našem případě cuketou nahrazujeme těžko stravitelné těstoviny. Cuketové „tagliatelle“ vyrobíme škrabkou na brambory. Z cukety podélně odkrajujeme stejně silné pruhy, které ještě nožem nakrájíme na užší proužky. Takto se nám podaří tvarově napodobit tagliatelle. Cuketové proužky potom osmahneme na olivovém oleji, opékáme dokud nezměknou, asi 10 minut. Cuketa se po osmahnutí zredukuje, proto je nutné počítat s jednou střední cuketou na porci.

Cuketové tagliatelle podáváme s oblíbenými omáčkami, například s klasickou boloňskou omáčkou s mletým masem, rajčatovou s kuřecím masem, smetanovou se špenátem a nivou apod. Pokud máme možnost použít čerstvou bazalku, určite ji do receptu přidáme spolu se strouhaným parmezánem. (Paleo verze s olivami a bez sýra)

Cuketové tagliatelle se smetanovou omáčkou a uzeným lososem

Ingredience: cuketa, smetana, šunka, mozzarella, provensálské koření, plátek uzeného lososa

Zpět na hlavní jídla

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>