Cuketové "loďky"

Ingredience (pro dvě osoby)

  • ½ hrnku cizrny    Cuketové loďky
  • 1 střední cuketa
  • 100g nastrouhaného tvrdého sýra/mozzarelly
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Postup

Cizrnu necháme den namočenou přes noc ve vodě a poté uvaříme doměkka v osolené vodě. Cuketu rozpůlíme podélně a vydlabeme vnitřek, který později použijeme do omáčky. Vzniklé lodičky osolíme a necháme několik minut „vypotit“ abychom se zbavili přebytečné vody z cukety.  Mezitím připravíme rajčatovou omáčku. Na oleji zpěníme česnek a přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a vnitřek cukety. Přimícháme rajčatový protlak, bazalku, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Cizrnu nasypeme do cuketových lodiček, zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme asi 30 minut do změknutí cukety. Ke konci pečení loďky posypeme sýrem a necháme ho roztéct. Výběr sýru záleží na osobních preferencích. Šmrnc dokáže jídlu přidat italské Pecorino, ale neurazí ani nastrouhaná Gouda či jemné Mozzarela.

Tip: Nejlépe oloupeme rajčata, když slupku nařízneme do křížku a rajčata zalijeme vařící vodou. Po minutě vodu slijeme a rajčata zchladíme studenou vodou a sloupneme směrem od naříznutého křížku.

Zpět na hlavní jídla

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>