Cuketové lasagne

Milujete lasagne? Já ano. Vyzkoušejte si jejich lehčí a zdravější variantu a těstoviny nahraďte cuketou. U nás jasně vítězí nad "klasikou" a žádné jiné lasagne už ani neděláme. 

Cuketové lasagne

Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 300g mletého masa
  • 1 rajčatový protlak
  • 3 velká rajčata
  • Hrst čerstvé bazalky
  • ca 1 lžíce čerstvého oregana
  • 2 stroužky česneku
  • 100g sýru mozzarella
  • Parmazán dle vlastní chuti na posypání
  • 1 dcl vody
  • Sůl, pepř 

 

Postup

Cuketu omyjeme a pomocí škrabky na brambory vytvoříme tenké plátky. Doporučuji plátky osolit, nechat “vypotit” a za použití ubrousku osušit aby cuketa nepouštěla při pečení moc vody. Na troše olivového oleje si osmahneme nasekaný česnek a po chvilce přidáme mleté maso. Mezitím si spaříme rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na kostičky a přidáme k restovanému masu. Přidáme protlak, nasekanou bazalku, oregano, vodu a ještě tak 10 minut dusíme.

Následně klademe na dno zapékací mísy střídavě vrstvu cuketových plátků a vrstvu masové směsi s rajčatovou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut. Před podáváním jednotlivé porce posypeme strouhaným parmazánem.

 

Jana

 

Diskusní téma: Cuketové lasagne

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Výhodný balíček obou ekuchařek na Fleru

Blog

07.02.2017 15:52
02.02.2017 23:10
05.10.2016 12:26
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>